Intelligens épületvezérlés - távoli jövő vagy már a jelen?

 

kép1

Az intelligens épületvezérlések ma már megbízható és megfizethető megoldást tesznek elérhetővé. Lehet szó új építésű ingatlanról, ahol lehetőség van vezetékes rendszer kiépítésére, vagy egy meglévőről, ahol inkább a vezeték nélküli rendszer telepítése jelenti a megoldást. Mindkét esetben elmondható, hogy néhány feladat irányításától a komplex vezérlésig bezárólag megvalósítható az otthon modernizálása.
Az intelligens otthon megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a működési költségek, elsősorban fűtésszabályzással, fényerőszabályzással, időzített kapcsolásokkal vagy a különböző rendszerek összehangolásával. További megtakarítást lehet elérni, az egyes alrendszerek (riasztó központ, locsolórendszer, medence technika, árnyékolás stb.) összehangolt vezérlésével.  A rendszer segít az alacsony energiafelhasználású ház működtetésében, passzív ház esetében annak elengedhetetlen része. Az otthon modernizálása nem költségnek, hanem elsősorban hosszú távú befektetésnek tekinthető.
A mobil kommunikáció világában fontos funkció a távoli elérés.  Még ha nem is tartózkodik odahaza, ellenőrzése alatt tudhatja otthonát. Nem csak a kamerák által látott képek alapján, hanem annak az alkalmazásnak a segítségével, amely az épületautomatizálási rendszert ellenőrzi. Legyen bárhol, mindig rendelkezésére áll a lehetőség, hogy leeressze a redőnyöket, vagy kikapcsolja a bekapcsolva felejtett vasalót. Az intelligens rendszerek segítségével egy lábbal mindig otthon lehet!

Lantech Kft.

Általános hírek kategóriában