Hogyan használjuk ki, hogy okosak az eszközeink?

 

kép1

Napjainkban már nagyon sok embernek a kezében ott van az okostelefon – akinek még nem, annak nagy valószínűséggel hamarosan ott lesz. A tabletet használók száma is rohamosan növekszik, a notebookok térhódítása pedig nem ma kezdődött. Vajon mennyire használjuk ki okos mobil eszközeinket?
Még mindig kevesen tudják, hogy bárhol járunk a világban, a felsorolt eszközök segítségével elérhetjük az irodában vagy az otthonunkban tárolt adatainkat, kamerarendszerünket, riasztónkat.
Megnézhetjük, milyen képet látnak éppen a kamerák, ellenőrizhetjük a riasztó működését vagy lazításképpen meghallgathatjuk egyik kedvenc zeneszámunkat, amelyet otthoni médialejátszónkról tölthetünk le, ha éppen ahhoz van kedvünk.
Mi szükséges mindehhez?
Egy számítógép hálózat, széles sávú internet, és némi hozzáértés. Az első kettő sok esetben már most is adott, a szakértelmet viszont legalább egy alkalomra érdemes megfizetni. Jól jöhet még, ha van egy hálózati adattárolónk (NAS – Network Attached Storage).  Az általa nyújtott lehetőségeket kihasználva saját felhőnk is lehet. Nem kis dolog ez, hiszen mindenki szereti biztonságban tudni fontos dokumentumait, kedvenc fotóit, filmjeit, zenéit.  Hát még milyen jó érzés, hogy bárhonnét elérhetjük őket!
Ha már úgy is kéznél vannak, használjuk ki az okos mobil eszközeink biztosította előnyöket. A szükséges beállítások elvégzését, a rendszereink folyamatos működtetését nem csak a biztonság, hanem a könnyű kezelhetőség miatt is érdemes szakértőre bízni.

Lantech Kft.

Általános hírek kategóriában